Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 13 Νοεμβρίου 2015, ημερίδα με κεντρικό θέμα: «Cities as Platforms». Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιασθούν οι σύγχρονες τάσεις και πρακτικές σχετικά με τον μετασχηματισμό των πόλεων σε ψηφιακές, συμμετοχικές πλατφόρμες.

Στην ημερίδα αυτή, εκτός από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα εκπροσωπηθούν και οι Δήμοι Αθηναίων και Ηρακλείου και θα συμμετάσχουν φορείς και επιχειρηματικοί σύνδεσμοι από τον χώρο της Ψηφιακής Τεχνολογίας, ενώ προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι επίσης και αντίστοιχοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ομάδες ενεργών πολιτών της πόλης.

Οι επιμέρους θεματικές ενότητες θα αφορούν την Ανοικτή Διακυβέρνηση και την προώθηση της Ηλεκτρονικής Συμμετοχής (ePartcipation) και Δημοκρατίας (eDemocracy), το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) ως βασικό συστατικό των Ευφυών πόλεων καθώς επίσης και την Τεχνολογική Καινοτομία και τα επιχειρηματικά μοντέλα για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών για τη Ευφυή πόλη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Β του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» (εγκαταστάσεις Helexpo) και κατά τις ώρες 09:30 έως 15:00.

Πρόσκληση για την ημερίδα εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.